Motivišemo pozitivno sa igračkom

Oktobar 19, 2021

Motivacija je osnova uspeha! O tome kako pravilno motivisati poslasticom pričali smo u prošlom članku. Danas ćemo pričati o tome da  i igračka može motivisati. 

Prilikom motivisanja igračkom uvek je potrebno da pas može uživati u ponuđenoj igrački, pa stoga nije moguće upravljati istim brojem ponavljanja trikova u istom vremenskom periodu kao za poslastice. Međutim, takozvani pogon se vrlo dobro formira sa igračkom, a za neke pse igračke su mnogo zanimljivija nagrada od bilo koje poslastice. 

Postoji mnogo vrsta igračaka, kako u pogledu upotrebe, tako i u pogledu materijala. Uključujemo ih u obuku kontinuirano kako bi pas naučio raditi s njima i kako bi mogao uživati u igri i predahnuti od treninga kao takvog.

Takozvane igračke za obuku koristim kako bih povećao drive kod pasa (pohlepu, brzinu itd.), uglavnom loptice i tegljače. U poslednje vreme pre svega koristim krug za trening da završim ceo trening, što devojke jednostavno obožavaju i to im je velika, konačna nagrada.

Kod kuće imamo i igračke po strani, koje ostavljamo devojkama na raspolaganju tokom celog dana. Sa njima mogu da rade šta hoće. Ove igračke služe im za samostalnu igru i zabavu kada nemamo vremena za njih, ali i za opuštanje. U ovom slučaju, međutim, moramo računati s činjenicom da će uništiti igračke. Kad god ostavite igračku psu i ne gledate je, pas će najverovatnije pocepati igračku i pocepati plišanu životinju.

 

Napišite mi ispod članka kako vi motivišete vaše ljubimce.

Motivišete je više sa poslasticom ili igračkom?

Zooland © 2022. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.